Eenkoren tarwe en eenkoren tarwemeel Eenkoren tarwe of eenkoorn is een eeuwenoud oergraan en één van de eerste door onze voorouders geteelde granen. Het verbouwen van eenkoorn tarwe is niet erg populair meer in ons land en daarbuiten. Dat heeft vooral te ...
De beste boeken over brood bakken
Wat zijn de beste boeken over brood bakken? De beste boeken over brood bakken zijn over het algemeen boeken die naast recepten ook veel tips geven over het bakken zelf. Op die manier leert u namelijk veel meer over het bakken van brood. Bovendien leert u ...
De beste broodbakmachine voor vers brood
De beste broodbakmachine Wilt u weten wat de beste broodbakmachine is? Wij leggen u graag uit waar u het best op kunt letten bij het aanschaffen van een broodbakmachine. Natuurlijk is het kopen van de juiste bakmachine afhankelijk van uw persoonlijk ...
Bakken met kerst
Gezellig bakken met kerst Lekker bakken met kerst is een geweldig idee, tenslotte is kerst toch een tijd van gezelligheid en heerlijk samen eten. Dat begint al in de ochtend met een lekker ontbijtje met verse producten. Kaas, worst, een eitje, wat verse v ...
Glutenvrij brood bakken
Glutenvrij brood bakken Zelf glutenvrij brood bakken is in het begin misschien een beetje wennen, maar met wat geduld en met het beste meel is het zeker de moeite waard. De smaak van glutenvrij brood dat zelf gebakken is, is namelijk niet te evenaren met ...
Meel voor de broodbakmachine
Meel voor de broodbakmachine Wilt u meel voor de broodbakmachine kopen? Kies dan voor het beste meel dat er is. Vers meel van de molen is in veel opzichten meer geschikt voor een broodbakmachine dan een kant-en-klare mix uit de fabriek. Een kant-en-klare ...
Waarom ons meel zo bijzonder is
Waarom ons meel zo bijzonder is Wilt u weten waarom ons meel zo bijzonder is? Wij leggen het u graag uit. Bij DeMolenwinkel wordt het meeste graan in een vlakmaalderij gemalen die pal naast onze windmolen ligt. We malen daar net zoals in de molen op tradi ...
Het verschil tussen molenmeel en fabrieksmeel
Het verschil tussen molenmeel en fabrieksmeel Het verschil tussen molenmeel en fabrieksmeel is divers. Het belangrijkste verschil is het feit dat de molenaar tarwegraan in zijn geheel maalt en verpakt, terwijl fabrieken de tarwekiem meestal uit het maalpr ...
Zaden laten weken, een goed idee
Zaden laten weken Zaden laten weken in een beetje water voordat u ze opeet, u heeft er vast al eens over gehoord. Maar wat is nu eigenlijk de reden daarvan en waarom is het zo gezond? Als leverancier van zaden en pitten kunnen wij beamen dat het laten wek ...
Waarom zijn granen zo gezond?
Waarom zijn granen zo gezond? Waarom zijn granen zo gezond? Die vraag horen wij vaak en we geven er altijd met veel liefde een uitgebreid antwoord op. Er zijn namelijk veel redenen te benoemen om wat vaker granen te eten. Behalve dat granen erg lekker zij ...