Biologisch durum tarwemeel

Biologisch durum tarwemeel, lekker en gezond

Durum tarwemeel is een onmisbaar ingrediënt voor het maken van pasta, noedels en couscous. Durum tarwe, ook wel harde tarwe genoemd of in het Italiaans Semola di grano duro, heeft een harde, grote korrel. Dit type tarwemeel bevat veel eiwitten, en daardoor ook veel gluten. Het gevolg daarvan is dat de met durum tarwemeel gemaakte producten extra stevig zijn. Tarwemeel is vrij grof, u voelt het direct als u wat meel in uw hand neemt. De kern van durum tarwe is overigens niet wit, zoals bij gewone tarwe, maar lichtgeel. Daardoor is het meel vanzelfsprekend ook anders van kleur dan gewoon tarwemeel. Durum tarwemeel smaakt licht zoet.

Pasta van (biologisch) durum tarwegriesmeel

Voor het zelf bereiden van een goede verse pasta met een stevige beet is durum tarwegriesmeel het beste meel dat u kunt gebruiken. Durum tarwegriesmeel is namelijk grof van structuur. Daardoor krijgt de pasta meer “bite” en wordt hij voller van smaak. Durum tarwemeel is bovendien een beetje gelig van kleur, en daardoor ziet de pasta er direct een stuk smakelijker uit. Natuurlijk kunt u van normaal tarwemeel ook pasta maken, maar u merkt direct het verschil. Pasta van gewoon tarwemeel wordt veel elastischer, en daardoor blijft het altijd een beetje plakkerig zacht. Dat smaakt lang niet zo lekker als stevige pasta, en bovendien ziet het er een stuk minder smakelijk uit. Wilt u dus zelf verse pasta, noedels of couscous bereiden? Kies dan voor biologisch durum tarwegriesmeel!

Biologisch durum tarwebloem en tarwegriesmeel

Van durum tarwebloem kunt u de lekkerste gerechten bereiden. Kiest u voor durum tarwebloem, dan maakt u de lekkerste koekjes of cake. Durum tarwebloem wordt meestal niet gebruikt voor het bakken van een lekker luchtig brood. Probeert u dat toch, dan scheurt het brood snel door het hoge gluten gehalte van deze soort tarwe. Toch is het wel mogelijk om er durum broodjes van te bakken, een smakelijk plat durumbrood of een lekkere pizza. In dat laatste geval neemt u echter het best een mix van durum tarwegriesmeel en durum tarwebloem. Met durum tarwegriesmeel dat uit grovere korrels bestaat, maakt u gerechten als couscous en bulgur, maar ook pasta’s en noedels.

Durum tarweproducten in ons assortiment

Durum tarwe is een oeroud graan, het werd al voor onze jaartelling verbouwd rond de Middellandse zee. Ook nu nog kunnen we profiteren van de goede eigenschappen van durum tarwe. DeMolenwinkel.nl heeft zowel durum tarwebloem als durum tarwegriesmeel in het assortiment. Wilt u koekjes, cakes of brood bakken van dit heerlijke, ietwat zoetige graan, gebruik dan durum tarwebloem. Wilt u echt profiteren van de eigenschappen van durum tarwemeel, kies dan voor het grover gemalen durum tarwegriesmeel. Uw pasta, noedels of couscous zijn daarmee echt op zijn lekkerst!

Meer weten?

Deze blog heeft als onderwerp Biologisch durum tarwemeel. Wilt u meer weten over onze graanproducten? Lees dan onze blogs Biologische granen kopen of Biologisch meel kopen. Bekijk ook eens onze blogs De verschillen tussen granen of lees meer over Waarom meel van de molen kopen.

Deel dit artikel

Voeg een opmerking toe: