Biologisch meel kopen

Biologisch meel kopen

Biologisch meel kopen is een goed idee als u graag wilt profiteren van een extra lekkere smaak van uw gebak, brood, koekjes, cakes of andere baksels. Als u bakt met biologisch meel of met biologische bloem proeft u namelijk wel degelijk een verschil met baksels van gewone meel of bloem. Zeker als u biologisch meel van de molen koopt kunt u extra genieten. De geur en smaak van producten bereid van verse granen is namelijk echt niet te vergelijken met de geur van lekkernijen die u bereidt van meel uit de fabriek. Aan biologische granen wordt niets toegevoegd en het meel wordt ook niet op een speciale manier geconserveerd. In vers biologisch meel zitten dus geen onnatuurlijke E-nummers of smaakversterkers. Het is gewoon meel, zoals onze voorouders het al eeuwenlang gegeten hebben.

Biologische granen zijn gezonder

Biologisch meel komt van granen die groeien op een vruchtbare bodem die niet is verstoord door pesticiden. Door granen op een biologische wijze te verbouwen houden boeren de natuur in evenwicht en verstoren ze die niet. Een akker die goed behandeld wordt draagt bij aan een betere aarde. Op een gezonde akker kunnen granen in een natuurlijk tempo al hun voedingsstoffen opnemen uit de vruchtbare bodem. Daarom bevatten ze meer mineralen en vitaminen dan granen van een bodem die bewerkt is met chemische middelen. Met ons biologische meel kunt u dan ook genieten van gemalen granen boordevol levenskracht. Het mooie is dat boeren er ook nog eens een eerlijke prijs voor krijgen. Daardoor is het wellicht iets duurder, maar u krijgt ook een uitstekende kwaliteit.

Welke soorten biologisch meel vindt u bij DeMolenwinkel?

Wilt u ook heerlijke en gezonde baksels maken van eerlijke granen? Een goed idee, ze zijn aantoonbaar gezonder en de smaak is ook nog eens veel beter. Bekijk snel de diverse soorten biologische granen uit ons assortiment en bereid zelf de lekkerste verse producten van granen direct van het land.

Biologisch speltmeel

Ons biologische speltmeel is verkrijgbaar in grootverpakkingen van 5 kg en 25 kg. Tevens verkopen wij biologisch speltbloem in verpakkingen van 5 kg en 25 kg. Van speltmeel kunt u heerlijke broden of broodjes bakken, maar ook pannenkoeken, koekjes cakes en muffins. Ook tortilla’s of pizza’s van speltbloem zijn erg smakelijk. Speltmeel is ook ideaal voor het paneren van vlees. Dit meel dient niet te veel gekneed te worden voor het verkrijgen van een luchtig brood.

Biologisch havermeel

Ons biologische havermeel is verkrijgbaar in grootverpakkingen van 5 kg en 25 kg. Van havermeel kunt u cakes bakken, quiches, wafels, koekjes, energierepen of pannenkoeken. Havermeel is niet zo geschikt voor het bakken van broden, omdat het geen gluten bevat en daardoor het brood niet luchtig wordt. U kunt natuurlijk wel bakpoeder gebruiken of een ander rijsmiddel om een haverbrood te maken, of het meel mengen met bijvoorbeeld tarwemeel.

Biologisch roggemeel

Ons biologische roggemeel is verkrijgbaar in grootverpakkingen van 5 kg en 25 kg. Roggemeel bevat wel gluten, maar niet zoveel als tarwe. Daardoor rijst het niet goed en blijven baksels vrij compact. Van roggemeel wordt uiteraard roggebrood gemaakt, maar ook knäckebröd, ontbijtkoek of pepernoten. Van roggemeel kunt u bovendien een starter maken voor zuurdesem.

Biologisch tarwemeel

Ons biologische tarwemeel volkoren is verkrijgbaar in grootverpakkingen van 5 kg en 25 kg. Ons biologische tarwebloem verkopen we in verpakkingen van 5 en 25 kg. Ook onze biologische durum tarwebloem en ons biologische durum tarwegriesmeel volkoren zijn verkrijgbaar in pakken van 5 en 25 kg. Tarwemeel bevat veel gluten en die zorgen ervoor dat uw deeg goed rijst. Daardoor bakt u luchtige broden zoals frans brood, maar ook koekjes en andere baksels als pannenkoeken en gebak. Gewoon tarwemeel wordt gemaakt van zogenaamde zachte tarwe. Wilt u een hardere tarwe voor een steviger beet, dan kiest u het best voor durum tarwemeel.

Biologisch maismeel

Ons biologische maismeel is verkrijgbaar in grootverpakkingen van 5 kg en 25 kg. Van maismeel bakt u heerlijke wraps, empanadas, arepa’s of tortilla’s. U kunt van maismeel ook brood maken, maar dan dient u er wel tarwemeel aan toe te voegen zodat het deeg door de tarwegluten goed kan rijzen. Pannenkoeken en cakes van maismeel zijn ook erg lekker, maar ook daarbij kunt u niet alleen maismeel gebruiken.

Biologisch boekweitmeel

Ons biologische boekweitmeel is verkrijgbaar in grootverpakkingen van 5 en 25 kg. Van boekweitmeel kunt u koekjes bakken of pannenkoeken, en in combinatie met een rijsmiddel ook een cake. Omdat boekweit geen gluten bevat krijgt het geen luchtige structuur, waardoor het baksel ook niet zo luchtig wordt. Daarom kunt u geen brood bakken van boekweitmeel, behalve als u het mengt met tarwemeel. Boekweitmeel is licht verteerbaar en heeft een nootachtige smaak.

Meer weten?

Deze blog had als onderwerp Biologisch meel kopen. Wilt u meer weten over onze graanproducten? Lees dan onze blogs Hoe bak je een goed brood of Waarom meel van de molen kopen. Bekijk ook eens onze blogs Het verschil tussen meel en bloem of Biologische granen kopen

Deel dit artikel

Voeg een opmerking toe: