Broodmeel kopen van de molen

Broodmeel kopen van de molen

Wilt u broodmeel kopen van de molen? Een verstandig besluit. Broodmeel van de molen is het beste en meest verse meel dat verkrijgbaar is. Het is gemaakt van kort geleden op ambachtelijke wijze gemalen verse granen en dat zorgt voor een extra lekkere smaak. Broodmeel van de molen bevat bovendien geen extra toevoegingen, zoals meel uit de fabriek dat wel doet. Toevoegingen zijn namelijk helemaal niet nodig in vers meel en bovendien niet goed voor uw gezondheid. DeMolenwinkel haalt haar verse granen direct uit de streek en vermaalt ze tot een heerlijk meel. Tarwe, rogge, gerst, haver, mais, boekweit en spelt, meel van deze granen leveren we stuk voor stuk voor een heerlijk broodmeel – vers van de molen.

Waaruit bestaat ons broodmeel?

Om goed onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende soorten broodmeel moet u weten dat u van graan alleen de korrel eet. Als wij de hele korrel vermalen dan krijgen we zogenoemd volkoren meel. Uiteraard krijgt u met volkoren producten de meeste voedingsstoffen binnen, tenslotte eet u het volledige graan. Eet u een deel van de korrel, dan eet u vaak alleen de kern. Meel voor wit brood bijvoorbeeld is van alleen de kern van tarwe gemaakt. Wit meel bevat dus geen zemelen (het vliesje rond de kern) en ook geen kiem (het vettige deel dat de korrel nodig heeft om uit te groeien tot een plant). Welk meel u wilt kopen, hangt dus af van wat u wilt eten, de gehele graankorrel of maar een deel daarvan?

Diverse soorten broodmeel kopen van de molen

Een brood bakken dat mooi gerezen en lekker luchtig is, dat is best lastig maar zeker de moeite waard. Want de heerlijke geur van vers gebakken brood in huis, wie wil dat nu niet? U kunt brood heel eenvoudig zelf bakken met uw eigen broodmeel, direct vers van onze molen. Het leuke is, dat u als thuisbakker zelf kunt bepalen hoe uw brood eruit ziet en hoe het zal smaken. Zo kunt u met de kleinste moeite de heerlijkste broden maken. Zeker als u broodmeel van de molen bestelt of ophaalt wordt uw brood extra lekker. Ons broodmeel heeft een uitstekende bakkwaliteit en we hebben bovendien diverse soorten in ons assortiment.

Welke soorten broodmeel van de molen kunt u kopen?

Een brood kan worden gebakken van één soort graan, maar ook met een mengsel van verschillende soorten granen kunt u heerlijke broden bakken. Zo kunt u met tarwemeel, roggemeel of speltmeel een brood bakken zonder andere meelsoorten toe te voegen. Van het meel van mais, boekweit, gerst of haver bakt u een heerlijk brood als u het combineert met tarwemeel. Deze soorten meel bevatten namelijk geen gluten, en die zorgen er nu juist voor dat uw deeg goed rijst. Wilt u dus geen compact brood maar een lekker luchtig brood, combineer dan altijd met tarwe, dat wel gluten bevat.

Broodmeel voor glutenvrij brood

Bent u allergisch voor de gluten van tarwe en zoekt u daarom broodmeel dat geen gluten bevat? Met het meel van haver of quinoa bakt u ook heerlijke broden als u wat bakpoeder toevoegt aan het meel. Bakpoeder zorgt er namelijk voor dat uw brood toch kan rijzen. Quinoa brood heeft overigens wel een kortere baktijd nodig en het meel heeft wat meer vet of eieren nodig, zodat het deeg zich goed kan binden. Op die manier bereidt u een smakelijk glutenvrij brood!

  

Meer weten?

Deze blog heeft als onderwerp Broodmeel kopen van de molen. Wilt u meer weten over onze graanproducten? Lees dan onze blogs Hoe bak je een goed brood of Waarom meel van de molen kopen. Bekijk ook eens onze blogs Welke soorten meel gebruik je waarvoor of lees meer over De verschillen tussen granen.

Deel dit artikel

Voeg een opmerking toe: