De beste broodbakmachine voor vers brood

De beste broodbakmachine 

Wilt u weten wat de beste broodbakmachine is? Wij leggen u graag uit waar u het best op kunt letten bij het aanschaffen van een broodbakmachine. Natuurlijk is het kopen van de juiste bakmachine afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Waar de één een groot gezin heeft en veel bakt, is de ander tevreden met een kleine bakmachine om af en toe een brood te bakken. Hoe vaker u echter de broodbakmachine gebruikt, hoe hoger uw eisen eraan zullen zijn. Tenslotte vallen dan de kleinste gemakken extra op en heeft u waarschijnlijk ook meer behoefte om te experimenteren met het bakken van veel verschillende soorten brood.

Wat is belangrijk bij het kopen van een broodbakmachine

Waar u bij het kopen van een broodbakmachine vooral op moet letten, is natuurlijk hoe goed de machine brood bakt. Dat klinkt wellicht gek, maar niet iedere machine levert een even goed resultaat. Vaak krijgt u aan de hand van recensies bij grotere verkooppunten een goede indruk van de resultaten van de verschillende bakmachines. Behalve het resultaat is het ook van belang te kijken naar de diverse extra opties die de machines bieden. Die zorgen er voor dat u meer soorten brood kunt bakken, of eenvoudiger de machine kunt bedienen. Verder is het aantal programma’s van belang, de afmetingen van het te bakken brood, een timer en eventuele extra accessoires.

De basis van iedere broodbakmachine

Natuurlijk wilt u de beste broodbakmachine, maar het oog wil ook wat. Heeft u uw keuken volledig ingericht met zwarte apparatuur, dan past een witte broodbakmachine daar niet zo mooi tussen. Natuurlijk zijn broodbakmachines in diverse kleuren verkrijgbaar. Grijs, rood, wit, zwart, zilver en zelfs multikleur zijn de opties waaruit u kiezen kunt. Naast de kleur kunt u kiezen voor diverse soorten broodgewicht. Wilt u kleine broden bakken tot 750 gram? Of bakt u liever broden van 1000 gram of nog meer? Ook het vermogen van een broodbakmachine telt mee in uw besluit. Een broodbakmachine met een vermogen tot 1000 Watt is tot minder in staat dan een machine van 2500 watt. Natuurlijk brengt ook hoger vermogen ook extra verbruikskosten met zich mee.

Programma opties

Zo veel broodbakmachines er zijn, zo veel verschillende programmeer mogelijkheden bestaan er. Sommige machines hebben veel opties voor het bakken van brood, andere wat minder. Zo kunt u kiezen voor broodbakmachines met minder dan vijf bakopties, maar ook voor machines met meer dan tien mogelijkheden. Wat natuurlijk van belang is, is welke u gebruiken wilt. De meest voorkomende broodbak programma’s zijn de volgende. Kijk wat voor u van belang is en sorteer daar uw machine op:

Glutenvrij brood

Cakedeeg

Jam

Snelprogramma

Pizzadeeg

Speltbrood

Vezelrijk brood

Stokbrood

Pasta

Zoutarm brood

 

Handige snufjes en extra opties

De één houdt van simpel, de ander zweert bij een luxe broodbakmachine met de beste snufjes. Vindt u het belangrijk dat er geen ergernissen ontstaan bij het gebruik van uw broodbakmachine, let dan goed op de vele extra mogelijkheden die er zijn. De volgende opties komen voor bij broodbakmachines, maar niet iedere machine heeft deze mogelijkheden. Bepaal zelf wat voor u van belang is en sorteer daarop bij het maken van uw keuze.

Anti kleef binnenzijde

Warmhoudfunctie

Verschillende broodmaten

Kijkvenster Automatisch uitschakelen

Toevoer extra ingrediënten

Vaatwasserbestendige onderdelen

 

Extra accessoires

Bakt u regelmatig broden en heeft u daarbij behoefte aan extra accessoires? Dan is het wellicht handig te bekijken welke broodbakmachines die standaard meeleveren. Dat scheelt weer in de aanschaf en bovendien weet u dan zeker dat ze passen bij de machine. Waarschijnlijk zijn de accessoires geen reden om de broodbakmachine aan te schaffen, maar toch is het wel goed om op de volgende punten te letten bij het uitkiezen van uw broodbakmachine:

Maatbeker

receptenboek

extra kneedhaak

doseerlepel

bakvorm

bakkersaccessoires

haken

accu

kabel

stokbroodplaten

bakplaat

 

De beste broodbakmachine volgens thuisbakkers

Zoals we al eerder zeiden is de beste broodbakmachine voor veel mensen een andere. Tenslotte is die keuze geheel afhankelijk van de wensen van de bakker. Toch is het wel goed te kijken naar wat anderen er van vinden. Daarom geven wij u de top vijf broodbakmachines van mensen die regelmatig broden bakken. Vindt u dat minder belangrijk, ga dan op zoek naar wat echt bij u past op basis van de bovenstaande tips. Wat de prijzen betreft, de gemiddelde broodbakmachine kost 140 euro, maar broodbakmachines zijn verkrijgbaar tussen de 40 en 999 euro.

De vijf beste broodbakmachines volgens thuisbakkers
  1. Panasonic SD-2500WXE
  2. Domo B3963
  3. Inventum BM55
  4. Moulinex Pain Doré OW210130
  5. Moulinex Home Bread Baguette OW6101

Meer weten?

Dit was een artikel over het vinden van de beste broodbakmachine. Wilt u meer tips lezen over het bakken van brood? Bekijk dan ook eens de blogs Meel voor de broodbakmachine, Glutenvrij brood bakken, Hoe bewaar je meel en bloem en Het verschil tussen molenmeel en fabrieksmeel.

Deel dit artikel

Voeg een opmerking toe: