Gezonde muesli zonder suiker, met vlokken van de molen

Gezonde muesli zonder suiker, met vlokken van de molen

Gezonde muesli zonder suiker met vlokken van de molen is ideaal om uw dag mee te beginnen. Maar muesli kan ook prima op andere tijdstippen van de dag gegeten worden. Tijdens de lunch bijvoorbeeld, na het avondeten of als een gezonde snack na het sporten of een lange wandeling. Veel mensen kopen muesli kant-en-klaar in de winkel. Het nadeel daarvan is echter dat er allerlei stoffen in zitten die niet zo goed zijn voor uw gezondheid. Zo bevat muesli uit de supermarkt of de fabriek vaak veel suikers. De granen die gebruikt zijn zullen ook veel minder vers zijn dan wanneer u muesli zelf samenstelt van verse producten. Heeft u ook de behoefte om gezonder te gaan eten en wilt u weten wat er exact in uw muesli zit? Maak dan ook zelf uw eigen gezonde muesli zonder suiker, met vlokken van DeMolenwinkel.

Verse muesli is altijd beter

Muesli die afkomstig is uit de fabriek, die u vaak in de supermarkt kunt kopen, heeft niet altijd een aangename smaak. Deze samenstelling van granen en andere ingrediënten kan soms een beetje muf ruiken, vaak is het ook nogal droog en de smaak is ook niet altijd optimaal. Hoog tijd dus om uw eigen muesli te maken, bereid met gezonde en verse producten. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Gezonden muesli hoeft bovendien echt geen kunstmatige suikers te bevatten, zoals vaak het geval is met muesli die niet vers is. Er zijn veel heerlijke ingrediënten die u kunt toevoegen om uw muesli een wat zoetere smaak te geven, zoals gedroogd fruit. Deze pure ingrediënten bevatten natuurlijke suikers en zijn daardoor veel gezonder en lekkerder. Door het verminderen van suikergebruik zult u zich bovendien een stuk fitter en energieker voelen.

Gezonde muesli, eenvoudig om zelf te maken

Gezonde muesli zonder suiker met vlokken van de molen, klinkt dat niet verleidelijk? Het zelf samenstellen van uw muesli met diverse gezonde, voedzame, en veelzijdige graanproducten is een ware traktatie. Verse muesli heeft bovendien een positieve invloed op uw gezondheid. Verse producten geven u veel energie om de dag door te komen. Vlokken en granen bevatten veel bouwstoffen zoals mineralen en vitamines, die gunstig zijn voor zowel voor uw lichaam als uw  geest. De diverse vlokken uit ons assortiment hebben ook eigenschappen die vrije radicalen kunnen neutraliseren. Daardoor zijn het uitstekende antioxidanten. Wilt u gezonder worden, kiest u dan voor vlokken in uw muesli. In een smoothie zijn ze overigens ook erg lekker, of eenvoudig in het avondeten verwerkt.

Muesli met vlokken van haver, gerst, rogge, spelt of tarwe

Zelf muesli maken is niet alleen hartstikke gezond, maar ook nog eens ontzettend leuk om te doen! Met de ingrediënten in onze collectie muesli en vlokken heeft u een ruime keuze bij het samenstellen van uw eigen muesli. Zo kunt u kiezen uit tarwevlokken, havervlokken, roggevlokken, speltvlokken en gerstvlokken. De havervlokken en speltvlokken zijn bovendien tevens verkrijgbaar in biologische vorm. Ook kunt u kiezen voor onze basis muesli en die aanvullen met een mix van haver-, gerst- en tarwevlokken. Onze basis muesli kunt u bovendien eenvoudig uitbreiden met diverse zaden en pitten uit ons assortiment. Zonnebloempitten bijvoorbeeld, of lijnzaad, pompoenpitten, sesamzaad of gierst. Stuk voor stuk zijn die een geweldige aanwinst voor een heerlijke muesli, samengesteld op basis van uw persoonlijke voorkeuren. Wat wilt u nog meer?

Meer weten?

Deze blog gaat over gezonde muesli zonder suiker met vlokken van de molen. Wilt u meer weten over de verschillende producten uit ons assortiment die goed zijn voor uw gezondheid? Leest u dan ook eens de blogs Waarom zijn granen zo gezond, Het verschil tussen molenmeel en fabrieksmeel en Biologisch meel kopen.

Deel dit artikel

Voeg een opmerking toe: