Glutenvrij quinoa meel

Glutenvrij quinoa meel van de molen

Glutenvrij quinoa meel is gemaakt van fijngemalen quinoa zaden. Dit lekkere en gezonde meel gebruikt u voor het bakken van de lekkerste gerechten en is een uitstekende vervanger van tarwemeel. Omdat quinoa geen graan is bevat het geen gluten. Daarmee is quinoameel echt een uitkomst voor mensen die lijden aan coeliakie en glutenvrij moeten eten. Door de hoge voedingswaarde is het meel van quinoa ook zeer geschikt voor mensen die veel waarde hechten aan vegetarische of veganistische voeding. Quinoa meel van de molen is puur en vers. Wilt u zeker weten dat u quinoa meel eet zonder extra toevoegingen zoals suiker of conserveringsmiddelen? Bestel dan dit kwaliteitsproduct bij DeMolenwinkel.nl.

Wat kunt u maken met glutenvrij quinoa meel?

Waar hele quinoa zaden vooral dienen als basis voor een maaltijd zoals als couscous, rijst, pasta of aardappelen dat doen, is quinoa meel natuurlijk vooral geschikt om te bakken. Quinoa meel wordt echter ook gebruikt als bindmiddel, door een gerecht aan te lengen met wat quinoa meel en water. Een uitstekende manier om shakes, smoothies, sausen en soepen een wat steviger textuur te geven. Van quinoa meel bakt u echter ook heerlijke broden en de lekkerste zoete gerechten als koekjes, gebak, taarten, wafels, pannenkoeken, brownies of oliebollen uit de oven. Quinoameel is daarnaast ook geschikt om lekkere hartige gerechten mee te bereiden, zoals wraps of zoute koeken.

De eigenschappen van quinoameel

De quinoa plant groeit voornamelijk in Zuid Amerika en kan wel drie meter hoog worden. Hij heeft rode of oranje pluimen met witgele bloemetjes. De zaden van de quinoa plant lijken op graankorrels en de blaadjes op spinazie (die overigens niet eetbaar zijn). Quinoa zaden bevatten een laagje saponine als bescherming tegen insectenvraat en groei van bacteriën en schimmels. Saponine is vrij bitter en scherp van smaak. Daarom worden quinoa zaden altijd eerst gewassen voor ze vermalen worden tot meel. De Quinoa zaden bevatten veel voedingsstoffen en hebben uitstekende eigenschappen voor uw gezondheid, ook als de zaden vermalen zijn. De zaden van de Quinoa plant verlagen uw bloeddruk en uw cholesterol en zijn ook nog eens goed voor uw stoelgang.

Quinoa, een echt superfood

Quinoa wordt steeds populairder en dat is wel logisch met alle voedingswaarden die het bevat. De zaden van deze plant bevatten een hoog gehalte aan plantaardige proteïnen en bevat tevens alle negen essentiële aminozuren. Verder bieden deze zaden van nature veel enzymen en vezels. Quinoameel is rijk aan vitamine B en E, maar ook rijk aan mineralen als fosfor, magnesium, ijzer, koper en mangaan. De zaden zijn een goede bron van koolhydraten maar laag in vet en zetmeel. Quinoa bevat meer eiwitten dan rijst of tarwe, ongeveer net zo veel als melk of vlees. Met haar vele antioxidanten is quinoameel bovendien zeer geschikt om uw weerstand op te bouwen.

Bakken met glutenvrij quinoameel

Wilt u bakken met quinoameel? Een goed idee. Het meel is van een goede kwaliteit, heel fijn van structuur en biedt veel eiwitten. Als u glutenvrij* wilt bakken biedt dit meel dan ook een goede smaak en fijne baksels. Omdat quinoa geen gluten bevat is het kneden van quinoa deeg wel anders dan u gewend zult zijn van tarwemeel. Quinoameel heeft bovendien een kortere baktijd en u dient bij bereiding in de oven rekening te houden met een lagere baktemperatuur. Quinoameel is als laatste prima te combineren met andere soorten meel.

* Omdat wij in de maalderij en tijdens het productieproces andere producten mét gluten verwerken kan ons quinoa meel toch sporen van gluten bevatten

Meer weten?

Deze blog heeft als onderwerp Glutenvrij quinoa meel. Wilt u meer weten over onze graanproducten? Lees dan onze blogs Glutenvrij havermeel of Zuurdesembrood maken. Bekijk ook eens onze blogs Biologische granen kopen of lees meer over Gezonde zaden en pitten.

Deel dit artikel

Voeg een opmerking toe: