Het beste pannenkoekenmeel

Wat is het beste pannenkoekenmeel?

Als u het beste pannenkoekenmeel wilt maken dat er is, dan kunnen wij u een hele goede tip geven: kies voor pannenkoeken die zijn bereid met vers meel. Een pannenkoek die is bereid met vers meel smaakt stukken beter dat een pannenkoek van meel uit de fabriek. Zoals een vers brood ook veel lekkerder smaakt dan een brood uit de fabriek of een brood dat u uit de vriezer haalt. Vers meel smaakt altijd beter. Hoe verser de ingrediënten, hoe beter de pannenkoek. Dat vinden niet alleen wij, maar ook de vele pannenkoekenrestaurants in Nederland. Wij leveren tenslotte niet voor niets ons pannenkoekenmeel aan de diverse pannenkoekenhuizen die ons land rijk is.

Het beste recept voor pannenkoekenmeel

Vraag het drie verschillende mensen en ieder heeft zijn eigen recept voor pannenkoekenmeel. Toch is het beste recept een pannenhoek van vers meel. Waar de een kiest voor een pannenkoek van alleen tarwemeel, kiest de ander voor een pannenkoek met een extra eitje in het beslag voor meer luchtigheid. Er zijn zelfs mensen die zweren bij bier in het beslag, of spa rood in plaats van melk om meer luchtigheid te creëren. Wat uw favoriete ingrediënten ook zijn, wij hebben een mix samengesteld die u zeker een keer moet proberen. Ons pannenkoekenmeel is gemaakt van vers meel: tarwemeel gemixt met boekweitmeel. Beide op een ambachtelijke manier gemalen op molenstenen en vervolgens goed gemengd.

Waarom een mix van tarwemeel en boekweitmeel?

Ons pannenkoekenmeel bestaat uit een mix van tarwemeel en boekweitmeel. Deze mix is gemaakt volgens een eeuwenoude Nederlandse traditie, die nog steeds erg populair is. Natuurlijk hebben wij gekozen voor deze mix omdat die de lekkerste pannenkoeken levert, maar boekweitmeel biedt nog meer voordelen. Zo is boekweit geen graan en bevat het ook geen gluten. Daardoor is het lichter verteerbaar en vallen pannenkoeken die bereid zijn met een deel boekweitmeel veel minder zwaar op de maag. Ons pannenkoekenmeel bakt daarnaast gemakkelijk, de pannenkoeken zien er fantastisch uit, ze zijn heerlijk van geur en het belangrijkst: verrukkelijk van smaak.

De beste pannenkoeken bakt u met meel van de molen

Zelf gebakken pannenkoeken zijn super lekker, zeker als u het pannenkoekenmeel van de molen haalt. Makkelijker kan het eigenlijk niet, pannenkoeken bakken met een mix van de molen. Het smaakt niet alleen lekker, het bereiden van het beslag is ook erg eenvoudig. Natuurlijk moet u de pannenkoeken wel zelf bakken, maar dan zijn ze ook veel lekkerder dan pannenkoeken uit de winkel. Of u uw pannenkoeken nu eet als hartige variant of lekker zoet, een goede pannenkoek smaakt altijd. Kaas, spek, suiker, stroop of appel, een pannenkoek kan gecombineerd worden met de lekkerste toevoegingen. Extra lekker is een smaakje toevoegen aan het beslag, zoals een extract, kaneel of bijvoorbeeld het sap van een citroen.

Hoe maakt u de lekkerste pannenkoeken?

Wilt u echt een goede pannenkoek bakken? Zorg er dan voor dat u de mix eerst door een zeef haalt. Zo voorkomt u klonten en vermengt het meel zich beter met andere ingrediënten. Het recept: 400 gr pannenkoekenmeel van de molen, 800 ml melk, wat zout en drie eieren. Roer alles in stappen door elkaar: eerst het meel in de kom, dan de eieren in een een kuiltje. Giet hier vervolgens langzaam wat melk bij en vermeng de ingrediënten dan met een garde langzaam vanuit het midden naar de zijkanten. Zorg ervoor dat de samenstelling niet te dik is, ongeveer zo vloeibaar als dikke karnemelk. Laat het beslag vervolgens een half uurtje staan voor het bakken. Zo smaken uw pannenkoeken nog beter!

Meer weten?

Deze blog heeft als onderwerp Het beste pannenkoekenmeel. Wilt u meer weten over onze graanproducten? Lees dan onze blogs Waarom meel van de molen kopen of De beste molen voor uw meel. Bekijk ook eens onze blogs Broodmeel kopen van de molen of lees meer over Waarom bloem zeven.

Deel dit artikel

Voeg een opmerking toe: