Speltmeel van de molen kopen

Speltmeel van de molen

Speltmeel van de molen is een heerlijk meel dat u voor veel doeleinden kunt gebruiken. Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel voedzaam. Spelt is een oud graan, dat licht verteerbaar is en een heerlijke nootachtige smaak heeft, iets pittiger dan tarwe. Speltmeel is supergezond, het bevat veel voedingsstoffen, eiwitten, vezels en vitaminen en biedt bovendien een hoog energiegehalte. Een extra voordeel van speltmeel is dat het weinig gluten bevat, waardoor het geschikt is voor mensen met een gluten intolerantie. Coeliakie patiënten kunnen echter beter geen spelt eten. In de webshop van DeMolenwinkel vindt u diverse spelt producten. Volkoren speltmeel bevat alle kiemen, zemelen en speltkorrels, speltmeel bevat zemelen en speltbloem bevat alleen het binnenste deel van de speltkorrel. U kunt bij DeMolenwinkel tevens biologisch volkoren speltmeel of biologische speltbloem kopen. Beide zijn verkrijgbaar in verpakkingen van zowel 5 kg als 25 kg.

Wat kunt u bereiden met speltmeel

Speltmeel is net als al onze andere verse producten een meel dat niet alleen heel gezond is, maar ook erg lekker. Omdat ons speltmeel van de molen afkomstig is, heeft het een karakteristieke smaak die duidelijk anders is dan speltmeel uit de supermarkt. U proeft gegarandeerd dat het op een ambachtelijke manier is bereid en heerlijk vers is. U kunt speltmeel onder andere gebruiken voor het bereiden van brood, broodjes en pannenkoeken, maar ook taart, cakes, koekjes en muffins van speltmeel zijn erg lekker. Speltmeel van de molen kunt u bovendien uitstekend gebruiken voor het bereiden van de lekkerste pasta, tortilla’s en pizza. Wist u dat u er zelfs uw vlees mee kunt paneren? Speltmeel is al met al een erg veelzijdig meel. Als u op het internet zoekt naar recepten met speltmeel zult u ongetwijfeld de heerlijkste recepten vinden die u met speltmeel kunt bereiden! 

Brood bakken van speltmeel

Wilt u graag een brood bakken met speltmeel? Een goed idee! Speltbrood smaakt iets pittiger dan tarwebrood en is erg lekker. Rekent u wel op een iets compacter brood dan wanneer u uw brood bereidt met tarwemeel. Het is daarbij bovendien belangrijk dat u het brooddeeg dat is bereid van speltmeel niet te veel kneedt. Zo wordt uw brood namelijk zo luchtig mogelijk. Een bruin brood maakt u met speltmeel, dat zemelen bevat. Wilt u een volkoren speltbrood maken, gebruikt u dan volkoren speltmeel, dat behalve zemelen ook kiemen en speltkorrels bevat. Wilt u liever een wit speltbrood bakken? Dat kan natuurlijk ook. Gebruikt u dan speltbloem om uw brood te bakken. Wilt u meer weten over het bakken van brood? Bekijkt u dan ook eens onze blog Hoe bak je een goed brood, Glutenvrij brood bakken, Van welke graansoorten kun je brood bakken en Broodmeel kopen van de molen

Veelgestelde vragen over speltmeel

Is speltmeel goed voor je darmen?

Als u meel zoekt dat een gunstige werking heeft op uw darmen dan kunt u het best kiezen voor een volkoren meel. Dat bevat namelijk alle bestanddelen van de hele graankorrel en dat is gunstig voor uw darmen, zeker als u last heeft van verstopping. Volkoren speltmeel is in dat geval prima.

Wat is het verschil tussen speltbloem en speltmeel?

Bloem is gemalen van alleen de binnenste kern van de speltkorrel en daarom is het zachter van structuur, maar ook de kleur is lichter. Speltmeel bevat tevens de zemelen (het vliesje) van de speltkorrel. Volkoren speltmeel is het meest complete meel, waar ook kiemen en hele speltkorrels in verwerkt zijn.

Wat is beter, speltmeel of speltbloem?

Dat hangt er van af waar u naar op zoek bent. Wilt u graag een zacht bakresultaat dat niet te zwaar valt, dan kunt u het best kiezen voor speltbloem. Houdt u van een stevige bite, dan is volkoren speltmeel of gewoon speltmeel beter. Wat uw gezondheid betreft kunt u het best kiezen voor speltmeel of de volkoren versie daarvan. Dat bevat meer gezonde voedingsstoffen dan speltbloem.

Is spelt hetzelfde als tarwe?

Spelt komt van de familie van tarwe en stamt er eigenlijk van af. De twee graansoorten lijken dus op elkaar, maar toch is er een verschil. Spelt heeft een wat meer nootachtige smaak dan tarwe. Bovendien bevat spelt minder gluten. De meeste mensen die spelt eten vinden het ook lichter verteerbaar. Qua voedingswaarden zijn spelt en tarwe echter gelijk. Volkoren meel van zowel spelt als tarwe is dus altijd gezond!

Speltmeel in 25 kg grootverpakking en speltmeel 5 kg

Bij DeMolenwinkel kunt u niet alleen terecht voor speltmeel in 5 kg zakken. Omdat wij ons tevens richten op zeer uiteenlopende bedrijven en restaurants die gebruik maken van diverse granen en graanproducten leveren wij ook speltmeel in grootverpakkingen van 25 kg. We zijn een familiebedrijf, en juist daardoor zijn we extra toegewijd en betrokken. Dat betekent dat we een uitstekende service verlenen, flexibel zijn en snel kunnen leveren. Ook kleinere zakelijke leveringen zijn daarom onderdeel van ons werk. Onze klanten zijn natuurwinkels, ambachtelijke bakkers, restaurants, collega molenwinkels en natuurlijk de thuisbakkers, vaak met veel ervaring. Omdat we beschikken over een magazijn van maar liefst 2500 m2 opslagcapaciteit en een grote silo van dertig cellen hebben we altijd een ruime voorraad. 

Meer weten? 

Deze blog gaat over Speltmeel van de molen. Wilt u meer weten over het bakken met meel, leest u dan ook eens de blogs Welke soorten meel gebruik je waarvoor,  Biologisch meel kopen en Waarom meel van de molen kopen.

Deel dit artikel

Voeg een opmerking toe: