Tarwebloem T65

Het veelzijdige tarwebloem T65

Kent u ons Tarwebloem T65 al? Het is typisch een bloemsoort die bekend staat om zijn veelzijdigheid en superieure kwaliteit. Deze bloem heeft zijn oorsprong in de Franse baktradities, maar inmiddels wordt het over de gehele wereld gebruikt. Als u een bakker bent van brood weet u waarschijnlijk wel dat het kiezen van de juiste bloem of het juiste meel cruciaal is voor een brood met een perfect eindresultaat. Juist daarom is het een goed idee om tarwebloem T65 te gaan verkennen. Of u nu een professionele bakker bent of een thuisbakker met passie voor brood, kiezen voor deze soort bloem zal een belangrijke invloed hebben op de kwaliteit van uw broden. Als u deze T65 bloem nog niet kent, stellen wij u graag voor ermee te gaan experimenteren en uw grenzen op bakgebied te verleggen. U zult er zeker geen spijt van krijgen!

Wat is er zo bijzonder aan T65 bloem?

Tarwebloem T65 heeft unieke eigenschappen die het een geweldige keuze maken voor een aantal heel specifieke bakproducten. Deze bloem is rijker aan mineralen dan de meer geraffineerde bloem varianten zoals T55, maar heeft toch minder volkoren eigenschappen. Eigenlijk bevindt T65 bloem zich qua mineraalgehalte tussen wit broodmeel en volkorenmeel in. Het heeft ook een hoger eiwitgehalte in vergelijking met meer geraffineerde tarwebloem soorten die gebruikt worden voor het bakken van gewoon witbrood. Die combinatie zorgt ervoor dat deze bloemsoort heel geschikt is voor een breed scala aan bakproducten, zoals knapperige Franse stokbroden, ambachtelijk brood en heerlijk zuurdesembrood. U kunt het zelfs gebruiken in uw broodbak machine, als u kiest voor bereiding van volkoren deeg i.v.m. de rijstijd.

Waarom is tarwebloem T65 zo populair? 

Bakkers over de hele wereld zijn enthousiast over T65 bloem omdat het zorgt voor een goede structuur en volume in brood. Het hogere eiwitgehalte van deze bloem zorgt niet alleen voor een elastisch deeg, maar ook voor de vorming van een sterk gluten netwerk, wat belangrijk is voor de textuur van het brood. Door het hogere mineraalgehalte kan T65 bloem bovendien iets donkerder zijn dan een bloem die wordt gebruikt voor wit brood. De smaak is ook wat rijker, zodat u nog meer brood proeft. Kortom, T65 is een bijzondere bloemsoort met unieke kwaliteiten. En juist dat maakt dat het een veelzijdige bloemsoort en favoriet onder veel bakkers. Probeer het eens uit, u kunt er veel verschillende producten mee bakken. Tarwebloem heeft wel een bijzondere gebruiksaanwijzing. Leest u daarvoor vooral even door.

Hoe werkt u met tarwebloem T65?

Werkt u met bloem T65, dan zult u zien dat het zo zijn eigen gebruiksaanwijzing heeft. Zo is het van belang om het deeg goed te kneden, zodat de gluten zich goed kunnen ontwikkelen en u zorgt voor een beter volume, structuur en smaak. De mineralen in T65 bloem kunnen bovendien de gisting beïnvloeden, wat soms kan zorgen voor een langzamere rijstijd, afhankelijk van het recept. Dat vergt wat geduld, maar het resultaat is zeker het wachten waard. Tarwebloem T65 absorbeert verder ook wat meer water in vergelijking met de wittere bloemsoorten. Daardoor hebben uw recepten vaak wat meer water nodig, houd daar rekening mee. Bent u gewend om met een andere bloemsoort te werken, denk er dan bij bloem T65 aan uw recepten aan te passen op het gebied van water toevoegen, kneden en het laten rijzen. Zo bereikt u het beste resultaat.

Wat kunt u bereiden met tarwebloem T65?

Tarwebloem T65 is bloem die gebaseerd is op de Franse tarwebloem en zorgt voor een prachtige goudgele kruimkleur. Het is dan ook zeer geschikt voor het bakken van Franse stokbroden, zuurdesembroden of een ambachtelijk brood. Daarnaast is T65 bloem is zeer geschikt voor het bakken van een uitstekende focaccia of pizza, of gistgebak zoals brioche, croissants, taarten, quiches en scones. Wilt u het eens uitproberen? Wij verkopen zakken van tarwebloem T65 5 kg en tarwebloem T65 25 kg. De bloem is na productie maximaal twaalf maanden houdbaar.

Meer weten?

Deze blog gaat over Tarwebloem T65. Wilt u meer weten over onze bloemsoorten? Bekijkt u dan ook eens onze blogs Alles over roggebloem, Wat is de houdbaarheid van bloem en hoe verleng je die, Pizzabloem, hoe gebruik ik dat? en Waarom bloem zeven

Deel dit artikel

Voeg een opmerking toe: